Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Yxman skapade panik i kyrka

Nyheter | 24/11/2008 02:38

En yxman stegade in i kyrkan med yxa och en bensindunk och skapade panik.

Vad som skulle bli en lugn och gudfruktig gudstjänst blev en ren skräckhistoria för de församlade i Allhelgonakyrkan på Södermalm under söndagskvällen. Mitt under predikan stegade nämligen en psyksjuk man in. Beväpnad med yxa och en bensindunk.

– Först trodde jag faktiskt att det var en brandman, men när jag insåg att det var på allvar var det en mycket läskig känsla. Man visste inte om han skulle tända eld på dunken, eller kyrkan eller sig själv, säger ett vittne till Expressen.

Mannen hade helt lugnt stegat in i kyrkan. Gått in mellan bänkarna satt sig och helt sonika sagt "Ni kan vara lugna". Men istället spred sig paniken. Folk började springa. Andra ställde sig upp. Skärrade och oroliga över vad mannen skulle göra. Polis larmades snart till platsen. När de anlände stod mannen utanför kyrkan.

– Han gick ut och vissa av gudstjänstdeltagarna fick honom att lägga ifrån sig sina tillhyggen. De stod och talade med honom när polispatrullen kom, säger Towe Hägg, presstalesman vid Stockholmspolisen till Expressen.

Skrivet av: