Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Doktor Kosmos anställs av Ohly

Nyheter | 26/11/2008 13:29

Uje Brandelius blir vänsterns nye reklamman.

Uje Brandelius, Doktor Kosmos personifierad, blir vänsterpartiets nye pr-man. Han får det tuffa jobbet att tvätta bort vänsterpartiets kommuniststämpel. Väl inne på arbetsförmedlingen kändes valet naturligt.

– Jag behövde ett jobb helt enkelt och hittade den tjänsten. Sedan sökte jag och fick jobbet, säger Uje Brandelius, till Dagens Media.

Brandelius, som annars sjunger i det plojpolitiska Doktor Kosmos, har en journalistbakgrund på Arbetarbladet och Sveriges Radio. När han såg den lediga tjänsten som vänsterpartiets pressekreterare tyckte han att det passade. Brandelius kommer även att ha en friare roll med målet att skapa pr och driva opinion för vänsterpartiets politik i medierna.

– Mitt mål är att alla som egentligen sympatiserar med vänsterpartiets politik men inte vågar rösta på dem, ska göra det. Många har i dag hang-ups på allt från ordet kommunism till bilder av demonstrationståg med piercade näsor, säger Brandelius till Dagens Media.

Se Doktor Kosmos framföra vänsterideologi med sång:

Skrivet av: