Bombattentat vid videobutik i Malmö

Polisen hade ännu på förmiddagen inte någon ledtråd till vem som tidigt på morgonen detonerade en sprängladdning i Lindängens centrum i södra Malmö. Attentatet tros vara riktad mot en videobutik. (TT)


Polisen hade ännu på förmiddagen inte någon ledtråd till vem som tidigt på morgonen detonerade en sprängladdning i Lindängens centrum i södra Malmö.

Laddningen var anbringad vid en videobutik och anställde stor förstörelse när den detonerade klockan tjugo minuter över tre på morgonen. Fönsterrutorna till flera andra butikslokaler krossades.

Smällen väckte många boende i området och polisen blev nedringd av oroliga människor. Ingen har dock anmält att de ha sett några misstänkta förövare.

Det hela rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse. Polisen tror att målet för bomben var videoaffären, även om det inte finns några kända hot mot butiken eller dess ägare.

En första teknisk platsundersökning har inte gett några spår.

En ny teknisk undersökning ska göras. Vi söker också vittnen och ska se om någon övervakningskamera har fångat in något, säger polisinspektör Lars-Håkan Lindholm.

En bankautomat i närheten av videobutiken övervakas med en kamera.

Videobutikens ägare tror inte att bomben var riktad just mot hans rörelse.

Det handlar nog mer om ungdomars vandalisering. Den senaste tiden har det hänt mycket i den vägen, säger han.

Polisen ser inget direkt samband med tidigare explosioner i Malmö. Dessa tros ha varit inslag i uppgörelser mellan kriminella.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

Ryska kryptoaffärer utreds i väst

USA och Storbritannien utreder misstänkta kryptotransaktioner där värden på motsvarande 210 miljarder kronor gått via en rysk plattform, rapporterar Bloomberg med hänvisning till källor.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ronneby

"Flera personbilar i olycka, Ronneby.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Ängelholm rapporterar om trafikolycka

"Husbil och personbil i olycka, E6.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Höör rapporterar om trafikolycka

"Två personbilar i olycka, Sätofta.", skriver polisen på sin hemsida.

Höjd BNP-siffra från USA

1 timme sedan
USA:s bruttonationalprodukt (BNP) ökade med 3,4 procent i fjärde kvartalet i fjol, enligt reviderade siffror från USA:s handelsdepartement.