Bombattentat vid videobutik i Malmö

Polisen hade ännu på förmiddagen inte någon ledtråd till vem som tidigt på morgonen detonerade en sprängladdning i Lindängens centrum i södra Malmö. Attentatet tros vara riktad mot en videobutik. (TT)


Polisen hade ännu på förmiddagen inte någon ledtråd till vem som tidigt på morgonen detonerade en sprängladdning i Lindängens centrum i södra Malmö.

Laddningen var anbringad vid en videobutik och anställde stor förstörelse när den detonerade klockan tjugo minuter över tre på morgonen. Fönsterrutorna till flera andra butikslokaler krossades.

Smällen väckte många boende i området och polisen blev nedringd av oroliga människor. Ingen har dock anmält att de ha sett några misstänkta förövare.

Det hela rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse. Polisen tror att målet för bomben var videoaffären, även om det inte finns några kända hot mot butiken eller dess ägare.

En första teknisk platsundersökning har inte gett några spår.

En ny teknisk undersökning ska göras. Vi söker också vittnen och ska se om någon övervakningskamera har fångat in något, säger polisinspektör Lars-Håkan Lindholm.

En bankautomat i närheten av videobutiken övervakas med en kamera.

Videobutikens ägare tror inte att bomben var riktad just mot hans rörelse.

Det handlar nog mer om ungdomars vandalisering. Den senaste tiden har det hänt mycket i den vägen, säger han.

Polisen ser inget direkt samband med tidigare explosioner i Malmö. Dessa tros ha varit inslag i uppgörelser mellan kriminella.

Skrivet av:

Senaste nytt

Ericsson i miljardsamarbete med AT&T i USA

WHO uppmanas av Israel att tömma Gazaförråd

2 timmar sedan
Den israeliska militären uppmanar världshälsoorganisationen, WHO, att tömma ett förråd som organisationen har i södra Gaza.

Spotify lyfte på Wall Street efter sparbesked

2 timmar sedan
De ledande indexen på Wall Street stängde med röda siffror på måndagen. Spotifys aktie bröt mot den övergripande riktningen och steg kraftigt efter beskedet om ett nytt sparpaket.

De värsta lösenorden du kan ha 2023 – hackarna knäcker dem på 1 sekund

2 timmar sedan
Här är en lista med de tio vanligaste lösenorden 2023. Dessa lösenord tar mindre än en sekund för hackarna att lista ut.

Misstänkt mordförsök på tåg i Nässjö – man i 25-årsåldern gripen

2 timmar sedan
En man i 25-årsåldern har gripits misstänkt för försök till mord och brott mot knivlagen ombord på ett tåg i Nässjö, skriver polisen på sin sajt.

Advokat straffas för allvarligt brott mot ed

3 timmar sedan
Advokaten förde in brev till en klient som satt häktad med restriktioner. Nu bötfälls han för ett "mycket allvarligt" brott mot god advokatsed – men slipper uteslutning, rapporterar Dagens Juridik.