Lundqvist rasade mot advokaten

Skådespelerskan Maria Lundqvist höjde rösten flera gånger och gjorde flera verbala utfall mot Tito Beltrans försvarare när hovrättsförhandlingarna fortsatte.


Hårda ord i hovrätten i dag. Maria Lundqvist pressades ordentligt av Tito Beltrans advokat Thomas Nilsson henne bland annat om hennes ordval när hovrättsförhandlingarna fortsatte på måndagen i Göteborg.

– Jag känner som vore det jag som sitter på den anklagades bänk.

Nilsson gick hårt åt henne bland annat i frågan om hon sagt att hennes barnflicka hade våldtagits av Tito Beltran eller om hon sagt att han "satt på" barnflickan.

– Jag tycker du är oförskämd, du avbryter mig och du sitter där och svamlar sa Nilsson till Lundqvist.

– Jag vet att han bara gör sitt jobb, men han vill få mig ur spel. Men jag var tvungen att höja rösten. Det är en ganska spänd situation att sitta där och känna sig ifrågasatt. Men jag har ingen anledning att föra någon sanning bakom ljuset. Jag sitter inte och ljuger eller hittar på. Men det är däremot väldigt svårt att så här långt efteråt exakt komma i håg alla ordval och valörer av ord, säger Lundqvist enligt TT.

– Men det är en så viktig sak Tito Beltran är anklagad för. Jag tror att de som dömer inte hakar upp sig på det Thomas Nilsson säger, uppger skådespelerskan.

Många har undrat varför det tog åtta år för barnflickan att polisanmäla händelsen. Maria Lundvist svarar.

– Jag tror att det är en blandning mellan att flera år har gått och att den värsta förnedringen och rädslan har gått över. Men också fallet i Varberg, där Beltran friats i tingsrätten för att ha förgripit sig på en minderårig flicka, kan ha väckt hennes kraft att faktiskt svara upp på det som hände henne själv.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Misstänkt grovt brott i Södertälje

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

2 timmar sedan
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

3 timmar sedan
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

3 timmar sedan
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.

Tjäna 33 000 kronor i månaden bara på fonder – så gör du

3 timmar sedan
Det kommer ta ett tag, men när du väl sparat tillräckligt mycket pengar kommer du faktiskt kunna bli det som kallas för ekonomiskt oberoende. Knepet är inte några snabba cash. Istället handlar det om långsiktigt, tålmodigt sparande i indexfonder fram till pensionen. Så här går det till och så här lång tid tar det, enligt experten.

Lång väntan på bostad – kommun får miljonbot

igår 21:30
En kvinna i behov av särskild bostad enligt LSS fick vänta nästan två år innan hon fick ett boende. Det berodde enligt Luleå kommun på platsbrist, något förvaltningsrätten inte ser som en acceptabel orsak.