Beltran häktas inte

I dag kom inget beslut om häktning av Tito Beltran.(TT)


På hovrättsrättegångens sista dag, där artisten Tito Beltran är anklagad för våldtäkt och sexuellt utnyttjande av en sexårig flicka, kom inget beslut om häktning av artisten. Förhandlingen avslutades vid lunchtid och dom i dubbelrättegången kommer fredagen den 10 oktober.

Advokat Thomas Bodström försvarade i sin plädering ex-polisen och sexualbrottsexperten Monica Dahlström-Lannes starka engagemang i fallet. Hon har kritiserats för att hon varit med och ställt frågor i polisförhör och att för att hon kan ha påverkat vittnen. Bodström, barnflickans målsägandebiträde, medger att vissa fel har begåtts.

– Felet som Dahlström-Lannes begått är att ha deltagit och ställt frågor i förhör med barnflickan, säger Bodström.

Bodström ansåg att Beltran har anpassat sin historia "för att inte åka fast".

– Det har varit lögn och fel hela tiden. Har vittnena ljugit ska de sitta i fängelse. Men när vi hör vittnena ser vi att Titos berättelse inte går ihop. Det är synd om Tito Beltran, det kan jag erkänna. Men det är inte han som är brottsoffret - det är barnflickan, menar han.

Bodström krävde ett skadestånd i nivå med det Ystads tingsrätt dömde ut. Där hamnade det på 112 000 kronor.

Beltrans försvarare, advokat Tomas Nilsson, säger att det inte finns något underlag för häktning av hans klient.

Nilsson angrep skoningslöst Monica Dahlström-Lannes inverkan på utredningen.

– Hon har agerat spanare, polis och åklagare. Hon har blivit en privatspanare, en privatpolis. Jag anser att hon har förstört utredningen, sade Nilsson.

Med utgångspunkt från Varbergsmålet, där Beltran anklagas för att sexuellt ha utnyttjat en minderårig flicka, ska Dahlström-Lannes, enligt Nilsson, ha bedrivit en hetsjakt på Beltran.

– Tito Beltran har utsatts för ett karaktärsmord, sade Nilsson.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!