Eldsvåda på färja

En brand bröt ut i maskin på frakt- och bilfärjan Sea Wind.


Frakt- och bilfärjan Sea Wind skickade i natt ut ett nödanrop, mayday, sedan en brand brutit ut i maskin och fartyget drev i Ålands skärgård. 35 personer befinner sig ombord och väntas bli evakuerade till två kryssningsfartyg i närheten.

När branden bröt ut befann sig fartyget omkring tio sjömil söder om Mariehamn. Den finska sjöräddningen har hand om räddningsinsatsen.

Branden i maskin var strax före klockan 03 under kontroll sedan ett fast släckningsmedel använts och maskinrummet tillslutits.

Ombord på fartyget befinner sig 35 personer, elva besättningsmän och 24 passagerare, enligt Sjöräddningen.

Enligt uppgift övervägs en evakuering av dem till passagerarfartygen Isabella och Silja Serenade som befinner sig i närheten.

Den finska sjöräddningen har begärt svensk hjälp.

En helikopter är på väg att lyfta från Visby då helikoptern i Stockholm inte kan användas på grund av väderförhållandena, vilket också gäller den finska sidan. Det är dimma och isbildning, vilket leder till att rotorbladen på helikoptern kan sluta att fungera.

Fartyget befinner sig ute på fritt vatten, med 200 meters djup, omkring fyra sjömil från grundet Långskär. Men det blåser nordliga vindar och det innebär att fartyget driver i motsatt riktning, enligt Sjöräddningen.

SeaWind Line är ett finskt rederi med trafik mellan Stockholm-Långnäs-Åbo. SeaWind Line ägs av Tallink AB och är dotterbolag till Silja Line.

TT//Anas González Cruz

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

S: Stoppa nya vinstdrivande friskolor

Miljöministern: Majbrasor inte hotade

Miljöminister Romina Pourmokhtari (L) uppger att man får fortsätta elda trädgårdsavfall i sin trädgård – om man följer sin kommuns föreskrifter.

Larm: Allt fler människor dör i fågelinfluensa

Världshälsoorganisationen larmar om ökad spridning av fågelinfluensa till nya arter. Antalet mänskliga fall med dödlig utgång ses även som "enormt oroväckande".

Stopp i trafiken: Cirkuselefant på rymmen

Bilister i Butte i USA-delstaten Montana fick en redig chock i tisdags.

Putins exfrus hem konfiskerat – Kreml rasar

Kreml rasar över ett franskt beslut att beslagta ett litet palats i Frankrike som ägs av den ryske affärsmannen Artur Otjeretnyj.

Missa inte att ansöka om det här – innan du går i pension

När det är dags att gå i pension är det viktigt att ha koll på hur du går tillväga för att få din pension utbetalad, då det inte sker per automatik. Men vad skiljer egentligen de olika pensionsdelarna åt? I en intervju med Nyheter24 reder pensionsekonomen Dan Adolphson-Björck ut just det.