Lördag 8 Maj
Stockholm

Eldsvåda på färja

En brand bröt ut i maskin på frakt- och bilfärjan Sea Wind.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Frakt- och bilfärjan Sea Wind skickade i natt ut ett nödanrop, mayday, sedan en brand brutit ut i maskin och fartyget drev i Ålands skärgård. 35 personer befinner sig ombord och väntas bli evakuerade till två kryssningsfartyg i närheten.

När branden bröt ut befann sig fartyget omkring tio sjömil söder om Mariehamn. Den finska sjöräddningen har hand om räddningsinsatsen.

Branden i maskin var strax före klockan 03 under kontroll sedan ett fast släckningsmedel använts och maskinrummet tillslutits.

Ombord på fartyget befinner sig 35 personer, elva besättningsmän och 24 passagerare, enligt Sjöräddningen.

Enligt uppgift övervägs en evakuering av dem till passagerarfartygen Isabella och Silja Serenade som befinner sig i närheten.

Den finska sjöräddningen har begärt svensk hjälp.

En helikopter är på väg att lyfta från Visby då helikoptern i Stockholm inte kan användas på grund av väderförhållandena, vilket också gäller den finska sidan. Det är dimma och isbildning, vilket leder till att rotorbladen på helikoptern kan sluta att fungera.

Fartyget befinner sig ute på fritt vatten, med 200 meters djup, omkring fyra sjömil från grundet Långskär. Men det blåser nordliga vindar och det innebär att fartyget driver i motsatt riktning, enligt Sjöräddningen.

SeaWind Line är ett finskt rederi med trafik mellan Stockholm-Långnäs-Åbo. SeaWind Line ägs av Tallink AB och är dotterbolag till Silja Line.

TT//Anas González Cruz

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela