För stor byst - förlorar livräntan

Motivering är att hennes smärtor orsakas av stor byst och inte av trafikolyckan.(TT)


En kvinna har fått livränta på grund av en whiplashskada i sex år. Nu dras pengarna in. Försäkringskassans orsak: Hon har för stora bröst.

– Mina bröst har varit stora sedan jag fick dem. Men jag hade inga problem med smärtor innan trafikolyckan, säger hon till Helsingborgs Dagblad (HD).

Kvinnan blev påkörd bakifrån när hon var på väg till sitt jobb och drabbades sedan av smärtor i nacken och axlarna. Hon sjukskrevs och har enligt tidningen fått en så kallad arbetslivsskaderänta. I november kom avslaget - skadan betecknas inte som arbetsskada och därför är hon i fortsättningen endast berättigad sjukersättning på cirka 6 000 kronor. Livräntan på 7 700 kronor förlorar hon.

Försäkringskassans motivering är att hennes smärtor orsakas av stor byst och inte av trafikolyckan. Detta sedan kvinnans läkare skrev att hon skulle kunna bli arbetsför efter en bröstförminskning.

Men samma läkare bedömde i fjol att smärtorna berodde på psykiska orsaker. Då överklagade kvinnan och fick rätt.

Hon tänker överklaga igen.

På Försäkringskassan uppger Britt Inger Ekström, som fattat beslutet, att det som är avgörande vid en medicinsk bedömning beror på vad de medicinska rådgivare säger.

– Så har det varit i det här fallet, säger hon enligt HD.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rysk guvernör: Drönare dödade två

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

1 timme sedan
Fem personer har häktats misstänkta för grova ekobrott i Eskilstuna, rapporterar lokala medier.

Explosion vid militärbas i Irak

2 timmar sedan
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.