Söndag 25 Jul
Stockholm

Försvarets plan ska fria tyskan

Den livstidsdömda tyskan kan frias av nya vittnen i hovrättsförhandlingarna i Arbogamålet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Tyska Christine Schürrer är dömd för mord Max och Saga för och mordförsök på deras mamma Emma Jangestig den 17 mars i år. Nu när ärendet överklagas till hovrätten, presenteras ny bevisning i form av vittnesuppgifter. Försvaret kallar bland annat Emma Jangestigs väninna till Christine Schürrers fördel. Väninnan ska ha upgivit följande i polisförhör:

– Emma var bekymrad för att det skulle komma en tysk tjej hem till NN. Emma berättade att NN träffat denna tjej på en utlandssemester och att han egentligen inte ville att hon skulle komma, enligt Magazin24.

Det är Emma Jangestigs sambo som avses med NN och han hade tidigare en semesterflirt med den livstidsdömda Christine Schürrer. Vänninans vittnesmål kommer nu att ställas emot mamman.

– Med vittnesmålet skall styrkas att Emma Jangestig redan vid aktuell tidpunkt erhållit negativ information angående tyskan och att detta har bidragit till hennes antagande att brotten kan ha ett samband med ”NN:s” tidigare relationer, skriver Magazin24*.

Enligt tidigare uppgifter har åklagaren å sin sida bland annat kallat en tysk kvinna som uppger att Christine Schürrer hotat att "undanröja" barnen Max och Saga. På torsdagen inleds hovrättsförhandlingarna vid Västmanlands Tingsrätt. Nyheter24 fortsätter följa målet.

*Magazin24 har inte någon koppling till Nyheter24.

Mammans vittnesmål har tidigare ifrågasatts:

31 juli 2008

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela