Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Oklart varför femtioåring sköts

Nyheter | 05/12/2008 19:26

Den man i 50-årsåldern som skottskadades svårt i går kväll vet inte varför. (TT)

Den man i 50-årsåldern som skottskadades svårt i samhället Zinkgruvan på torsdagskvällen vet inte varför han utsattes för beskjutningen.

– Han är väldigt frågande till varför det här händer, så vitt han upplyser oss, säger Örebropolisens informationschef Torbjörn Carlson till TT.

Mannen höll vid halvåttatiden på torsdagskvällen på med att lasta saker ur sin bil i Zinkgruvan utanför Askersund när någon plötsligt dök upp och sköt honom med flera skott. Mannens sambo rusade då ut ur huset, men hann inte se någon gärningsman.

Skjuten i benen och i buken fördes mannen till universitetssjukhuset i Örebro. Skadorna uppgavs vara svåra och mannen vårdades på intensivvårdsavdelningen.

På fredagen kunde han dock höras av polisen, som betraktar dådet som ett mordförsök.

– Han har svarat på de frågor vi ställt, men blev av naturliga skäl lite trött mot slutet. Uppgifterna vi har fått från honom sitter vi nu och värderar. De har inte flyttat fram positionerna så långt att de lett oss direkt mot någon gärningsman, säger Carlson.

Den skjutne är inte känd av polisen sedan tidigare, och är skriven i Stockholmsområdet.

– Det här är lite annorlunda, det följer inte de vanliga spelreglerna, säger Carlson, som dock "hyser gott hopp" om att kunna gripa en gärningsman.

– Vissa bevis och vittnesuppgifter har säkrats, och en grupp kriminalare har förhör och annat material att ägna sig åt i helgen, säger han.

Skrivet av: