Onsdag 1 Dec
Stockholm

Englas mamma anmäler åklagare

Advokat Catharina Wikner jobbar med överklagan för att få till skadestånd.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Englas mamma Carina Juncosa Höglund, som stormat under rättegången, är förbannad på polisen och överåklagare Peter Hertting. Hon tycker att det är sjukt att Hertting valt att lägga ned förundersökningen, som skulle utreda huruvida polisen begått tjänstefel. Detta trots att polisen i Dalarna polisanmälde sig själv i våras för att den inte undersökt tidigare tips om att morddömde Anders Eklund kunde vara skyldig till mordet på Pernilla Hellgren.

De tipsen kom till polisen redan i november 2006, men de följdes aldrig upp ordentligt och Engla Höglunds liv hade eventuellt kunnat räddas. Förutredningen mot polisen lades ned. Carina Höglund kunde inte tåla beslutet och bad sin advokat att begära överprövning av åklagarens nedläggningsbeslut. Även där blev det stopp.

Nu går Höglund vidare och anmäler Peter Hertting till riksåklagare Anders Perklev för att Hertting "varit försumlig". I sin blogg skriver Carina Höglund i förtvivlan:

"Det är inte klokt någonstans att det inte är det som granskats, men jag börjar förstå varför polisen för det mesta får rätt. Det gäller att anmäla sig själv och endast anmäla det som inte är av vikt och på så viss få oss att tro att åklagaren har granskat allt som kan vara av intresse!"

Carina Höglunds advokat Catharina Wikner jobbar för tillfället gratis med att skriva en överklagan och försöka få till ett skadestånd. På bloggen skriver Carina Höglund:

"Jag är tacksam men för mig känns det svårt att veta att inte staten hjälper mig fullt ut, inte heller försäkringsbolagen kan gå in med rättshjälp. Det gör de inte om det gäller tvist som grundar sig i brottmål eller mot myndigheter! Så om det skulle varit rätt så ska jag, som lever på 8 000 kr i månaden själv, ur egen ficka, betala advokatkostnader."

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela