Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Forskare: Äkta kärlek håller för evigt

- 04/01/2009, 21:01 -

Börja ladda upp för alla hjärtans dag redan nu...

Här kommer det underbara nyheter för alla romantiker – och en liten vink till alla torra surpuppor där ute. Nu är det äntligen bevisat att äkta kärlek håller för evigt.

Forskare vid Stony Brook University i New York letade först upp en grupp med par som varit tillsammans i 20 år och fortfarande var störtkära. I andra gruppen deltog människor som levt i kortare parrelationer på ungefär 3 år. Männen och kvinnornas hjärnor scannades och resultaten jämfördes.

Över 10 % av de paren som hållit ihop i 20 år visade fortfarande samma passion och lyckokänslor när de såg bilder på sina partners. Och de var fortfarande lika tokkära som de paren som varit ihop betydligt kortare tid, skriver Sunday Times.

Resultaten från Stony Brook Universety är en ordentlig käftsmäll till tidigare forskning som visat att kärleken tynar bort inom fjuttiga 15 månader och – håll i er nu –är helt slut efter 10 år.

– Vi är övertygade om att vår forskning är korrekt, säger psykologen Arthur Aron till Sunday Times.

Skrivet av: