Varning för fortsatt halka

Ett 30-tal trafikolyckor inträffade i ett halkigt Västsverige i morse.


Ett 30-tal trafikolyckor inträffade i ett halkigt Västsverige under natten och på onsdagsmorgonen.

SMHI varnar för fortsatt ishalka i delar av landet.

Under torsdagen kommer ett snöfallsområde in över landets västra delar. Över delar av Götaland kan snöfallet få inslag av regn och SMHI varnar för lokal ishalka i landets västra och södra delar.

Under natten mot onsdagen sänkte Vägverket hastigheten på E 6 mellan Laholm och Falkenberg till 60 kilometer i timmen på grund av det glashala väglaget.

– Sänkningen gällde under ett antal timmar. Nu är hastigheten tillbaka till 110, sade Alf Fritzson, trafikledare vid Vägverkets trafikledningscentral i Göteborg, på förmiddagen.

I Halland åkte polisen till sex olyckor under natten och morgonen. Bland annat körde en långtradare rakt över avfarten på E 6 vid Kungsbacka och hamnade på en åker. Föraren klarade sig helt oskadd, men hans son som inte hade säkerhetsbältet på sig på passagerarplatsen fördes till sjukhus med lindriga skador.

Poliserna som var ute under natten och morgonen såg säkert lika många olyckor till som de aldrig var framme på, säger Leif Berglund, vakthavande befäl på ledningscentralen i Halmstad.

I Västra Götaland inträffade ett 20-tal olyckor under natten och morgontimmarna.

Som tur är så har ingen skadats allvarligt, säger Björ Blixter, presstalesman vid polisen.

Under onsdagsförmiddagen förbättrades sedan Vägverket saltat vägarna på flera ställen i Västsverige.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

VMA om kraftig brand i Södertälje

"Tiktok är inte vilket företag som helst"

Tiktok slängs ut ur USA. Eller? En rättslig strid väntar sannolikt, som kan ta flera år. Hur den prövningen kommer att falla ut är jättesvårt att sia om. Det är ytterst en fråga om en tolkning av konstitutionen, säger Nils Ivars, på advokatfirman Vinge i Sverige, som även är advokat i New York.

Polisen i Växjö rapporterar om brand

"Rökutveckling på Vänortsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.

Blinken till Peking – ska pressa Kina om kriget

Kina stöttar den ryska försvarsindustrin, enligt USA. Peking tillbakavisar anklagelserna. Nu reser USA:s utrikesminister Antony Blinken till Kina för att öka trycket på supermakten om Ukrainakriget.

Trots gängvåldet – inget rår på knarkpriserna

Pandemi, inflation eller gängkrig – inget verkar bita på de historiskt låga gatupriserna på narkotika, enligt en ny rapport. Det visar på svårigheterna med att bekämpa den här marknaden, säger Ulf Guttormsson vid organisationen CAN.

Klart uppåt på Asienbörser

1 timme sedan
Det var klart uppåt för ledande index på Asienbörserna i onsdagens handel, till en del förklarad av optimism om de stora techbolagens utveckling.