Landstinget lurades på miljoner

Med hjälp av sin man lurade kvinnan sex miljoner av sin förra arbetsgivare.


Med hjälp av sin man lurade kvinnan sex miljoner kronor av sin förra arbetsgivare Västerbottens landsting.

På tisdagen dömdes hon till tre års fängelse för grov förskingring av Umeå tingsrätt. Maken dömdes till två års fängelse för häleri eftersom han tagit emot miljonbelopp på sitt konto.

Kvinnan och mannen ska också betala drygt 5,6 miljoner kronor i skadestånd till landstinget.

Den brottslighet de båda åtalats för genomfördes under en period från 1999 och framåt då kvinnan var anställd av landstinget. Vid rättegången erkände paret, som är i 50-årsåldern, att de genomfört över 260 transaktioner med landstingets pengar.

TT//Anas González Cruz

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

USA: Vi låter inte Ukraina falla

Fem döms för bomber i Norrköping

Fem män döms för sin inblandning i flera planerade och ett utfört sprängdåd i Norrköping under förra året, rapporterar SVT Öst.

Ukraina-stöd bromsas i EU

Visst ska vi hjälpa Ukraina, lovar EU-länderna – men drar samtidigt i stödbromsen för att hålla egna väljare på gott humör inför kommande EU-val. Frågan tär på enigheten inför veckans toppmöte i Bryssel.

Ljusare förhoppningar kring tysk ekonomi

Det ser allt ljusare ut för Tyskland, Europas ekonomiska motor, enligt bedömare. Det månatliga Zew-indexet uppgick i februari till 31,7 jämfört med 19,9 föregående månad. Det var dessutom högt över marknadens förväntningar som låg på 20,5. Indexet mäter investerares och analytikers förväntningar på ekonomin.

Schweizisk klockexport ur led

Suget efter schweiziska lyxklockor minskar tydligt. I februari sjönk exporten med 3,8 procent på årsbasis – blott andra gången de tre senaste åren som man noterar fallande exportsiffror.

Åtvidaberg: Polisen rapporterar om skottlossning

"Höga smällar var misstänkt skottlossning", skriver polisen på sin hemsida.