Äldre gisslan i hyreshus

De äldre hyresgästerna är fast, efter att husets hiss slutat fungera.


MALMÖ. Någon gång vid 18-tiden i fredags kväll stannade hissen i tiovåningshuset i Kornprinsen. Där, mellan den sjätte och sjunde våningen, sitter hissen fortfarande fast.

Och för den äldre skaran av de boende i huset är detta ett mycket allvarligt problem. Reparatörer har varit på plats, men har inte kunnat lösa problemet. För att laga hissen krävs nämligen en reservdel som bara finns i Tyskland.

– Den är beställd men kommer nog inte förrän på måndag eller senast tisdag, säger hisserviceföretaget Kones produktionschef Robert Gustafsson, enligt Sydsvenskan.

Det enda sättet att ta sig in eller ut ur huset är via brandtrappan. En smal, brant trappa som är en omöjlig väg för de gamla att använda.

– Jag kommer ingenstans, menar 80-åriga Gun Berglund-Ohlsson på sjätte våningen.

Dessutom har Berglund-Ohlsson en liten hund, Emil, som måste rastas fyra gånger om dagen. Emil själv kan inte gå ned för trappan och måste bäras för att komma ut. Men eftersom matte inte kan använda trappan så ser läget dystert ut.

– Vi har nu fått en blöja att sätta på Emil. Jag hoppas att det ska fungera, säger Berglund-Ohlsson, skriver Sydsvenskan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

1 timme sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

1 timme sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

2 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

2 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.