Torsdag 27 Jan
Stockholm

Äldre gisslan i hyreshus

De äldre hyresgästerna är fast, efter att husets hiss slutat fungera.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

MALMÖ. Någon gång vid 18-tiden i fredags kväll stannade hissen i tiovåningshuset i Kornprinsen. Där, mellan den sjätte och sjunde våningen, sitter hissen fortfarande fast.

Och för den äldre skaran av de boende i huset är detta ett mycket allvarligt problem. Reparatörer har varit på plats, men har inte kunnat lösa problemet. För att laga hissen krävs nämligen en reservdel som bara finns i Tyskland.

– Den är beställd men kommer nog inte förrän på måndag eller senast tisdag, säger hisserviceföretaget Kones produktionschef Robert Gustafsson, enligt Sydsvenskan.

Det enda sättet att ta sig in eller ut ur huset är via brandtrappan. En smal, brant trappa som är en omöjlig väg för de gamla att använda.

– Jag kommer ingenstans, menar 80-åriga Gun Berglund-Ohlsson på sjätte våningen.

Dessutom har Berglund-Ohlsson en liten hund, Emil, som måste rastas fyra gånger om dagen. Emil själv kan inte gå ned för trappan och måste bäras för att komma ut. Men eftersom matte inte kan använda trappan så ser läget dystert ut.

– Vi har nu fått en blöja att sätta på Emil. Jag hoppas att det ska fungera, säger Berglund-Ohlsson, skriver Sydsvenskan.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela