Politikerson svårt misshandlad

Sonen är ytligt bekant med några som kan ha kopplingar till mc-klubben Red Devils.


Det var under helgen som Torsbypolitikern Stefan Anderssons (m) son misshandlades svårt i en tvättstuga i Torsby. Han hade sparkats i huvudet och på kroppen.

I dag beslutade tingsrätten i Karlstad att tre män, 19, 23 respektive 24 år gamla skulle häktas på sannolika skäl, den högre misstankegraden, misstänkta för grov misshandel.

Sonens misshandel har nu lett till att Andersson bestämt sig för att dra sig tillbaka från sina politiska uppdrag och ägna all sin tid åt familjen.

Varför den 23-årige sonen misshandlades är ännu höljt i dunkel. Men det finns olika spår. Dels har det ryktats om att de tre männen tillhör mc-klubben Red Devils, något som åklagaren tillbakavisar. Sedan finns det en misshandel i somras som politikersonen har information om och som en av de misstänkta gärningsmännen var inblandade i.

Sedan finns ju såklart politikermotivet.

– Men vi har heller inget som stöder det, uppger åklagaren Cecilia Aronsson för Värmlands Folkblad.

Två av männen är sedan tidigare välkända av polisen. 23-åringen har tidigare dömts till två månaders fängelse för sexuellt utnyttjande av barn. Det efter att ha haft samlag med en 14-årig flicka.

Den 19-årig mannen är bland annat dömd för övergrepp i rättsak. Två gånger misshandlade han en ung Torsbybo för att denne lämnat uppgifter till polisen om en stöld.

Åtal ska, om polisutredningen hinner bli klar, vara väckt om två veckor, skriver Värmlands Folkblad.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!