Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sd-politiker utreds för förskingring

Nyheter | 13/01/2009 14:13

Skyller på interna motsättningar.

Åklagarmyndigheten har inlett en förundersökning mot en lokal företrädare för Sverigedemokraterna, gällande misstänkt förskingring. Misstanken gäller att företrädaren ska ha använt partipengar på ett felaktigt sätt.

– I det här stadiet har jag bedömt det som att allt inte verkar ha gått rätt till, säger åklagare Karl Erik Esbo till Sveriges Radios Ekoredaktion.

Företrädaren bestrider anklagelserna. Han säger till Ekot att det handlar om interna motsättningar som lett fram till polisanmälan.

Åklagaren vill inte gå in på några närmare detaljer. Enligt medieuppgifter handlar det om 27 000 kronor i sponsorpengar som företrädaren misstänks ha använt för privat bruk.

SD:s partisekreterare Björn Söder säger till Ekot att partiledningen i dagsläget fortsatt har fullt förtroende för den lokale företrädaren.

Att det är rörigt inom Sverigedemokraterna är knappat någon nyhet, för bara några månader sedan kunde Nyheter24 berätta om partiets samröre med "drakmagikern" Christofer Johnson som i en intern debatt pekades ut som djävulsdyrkare.

Skrivet av: