Sd-politiker utreds för förskingring

Skyller på interna motsättningar.


Åklagarmyndigheten har inlett en förundersökning mot en lokal företrädare för Sverigedemokraterna, gällande misstänkt förskingring. Misstanken gäller att företrädaren ska ha använt partipengar på ett felaktigt sätt.

– I det här stadiet har jag bedömt det som att allt inte verkar ha gått rätt till, säger åklagare Karl Erik Esbo till Sveriges Radios Ekoredaktion.

Företrädaren bestrider anklagelserna. Han säger till Ekot att det handlar om interna motsättningar som lett fram till polisanmälan.

Åklagaren vill inte gå in på några närmare detaljer. Enligt medieuppgifter handlar det om 27 000 kronor i sponsorpengar som företrädaren misstänks ha använt för privat bruk.

SD:s partisekreterare Björn Söder säger till Ekot att partiledningen i dagsläget fortsatt har fullt förtroende för den lokale företrädaren.

Att det är rörigt inom Sverigedemokraterna är knappat någon nyhet, för bara några månader sedan kunde Nyheter24 berätta om partiets samröre med "drakmagikern" Christofer Johnson som i en intern debatt pekades ut som djävulsdyrkare.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

Polens president stoppar dagen efter-piller

Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.

Polisen i Oskarshamn rapporterar om trafikolycka

"En personbil kolliderar med ett rådjur på E22 i höjd med Oskarshamn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

Ica har fått hård kritik efter lanseringen av den nya "hushållsfärsen". Nu svarar matjätten på kundernas negativa kommentarer.

Misstänkt anstiftare till Farstamord efterlyst

1 timme sedan
Polisen har gått ut med en internationell efterlysning efter en man som misstänks ha legat bakom dödsskjutningarna i Farsta i södra Stockholm den 10 juni förra året, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Örkelljunga: Polisen rapporterar om brand

1 timme sedan
"Det brinner i en villa i Eket.", skriver polisen på sin hemsida.