Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Politiker avgår till följd av mc-våld

- 12/01/2009, 08:16 -

Mc-klubb attackerade politikers son.

VÄRMLAND. Natten till lördagen hittades sonen till en kommunpolitiker i Värmland svårt misshandlad i en tvättstuga. Den 20-årige mannen hade blivit utsatt för en omfattande misshandel med sparkar och slag mot huvudet och fördes med ambulans till sjukhus.

De misstänkta förövarna är alla på olika sätt kopplade till mc-klubben Red Devils, som är en självständig supperterklubb till Hells Angels. Polisen har fått tag på en del av dem medan andra fortfarande är på fri fot.

Den misshandlade mannen ska tidigare ha umgåtts med personer med koppling till klubben och det hela tros vara en hämnd efter att han dragit sig tillbaka. Mannens far, som är kommunpolitiker, ska även ha agerat på sätt som kan ha retat klubben och polisen utesluter inte att hämnden kan vara riktad även mot honom.

Kommunpolitikern, som är ledamot i fullmäktige, väljer nu att avgå med omedelbar verkan och avsäger sig även andra politiska uppdrag, uppger Nya Wermlands-Tidning.

Red Devils är en självständig supporterklubb till Hells Angels och finns på åtta olika orter i Sverige. Klubben i Arvika stod en längre tid utan lokal och deras aktivitet var vilande. Sedan två månader tillbaka huserar de dock i en före detta Ica-butik i Östra Deje och har under den tiden rekryterat en nya medlemmar.

Polisen har lagt locket på och uttalar sig inte om ärendet.

Skrivet av: