Knarkad biltur slutade i diket

"Knarkpåverkad vansinnesfärd på motorvägen."


KARLSTAD. Den 5 december är en dag som den 35-åriga Vålbergsbon sent kommer glömma. Man kan säga att det mesta gick fel. Big time.

En olycka kommer sällan ensam. Eller vad sägs om att åka fast för grov olovlig körning, grovt rattfylleri och grovt narkotikabrott – allt på samma gång.

35-åringen gav sig gravt knarkpåverkad ut på en vinglig biltur på motorvägen. Dålig idé? Visst. Och en ännu sämre idé var det att plocka med sig en hel väska full med knark. Det tog inte lång tid innan polisen uppmärksammade bilen och vinkade in den till sidan. Men i stället för att lyda trampade mannen på gaspedalen.

Efter en vansinnesfärd i hög hastighet fick bilen sladd i en rondell och slirade av vägen. När bilen stannade slängde sig männen ur bilen och försökte springande fly från polisen. Bara passageraren lyckades komma undan, uppger Nya Wermlands-Tidning.

Vid rättegången uppgav mannen att han bara givit en okänd man lift och att det kilo metamfetamin som hittades i väskan måste tillhöra honom. Själv hade han bara fått sig ett smakprov. Osannolikt tyckte domstolen och dömde mannen till fyra år bakom galler.

Det är inte varje dag som man bör lämna sängen.

Se ett klipp med en annan mindre framgångsrik gangster:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!