Kvinna bakbands på jobbet

Två män, 25 och 37, åtalas efter att ha bakbundit en kvinnlig kollega.


"Sluta, lägg av" skrek kvinnan med bakbundna händer och fötter och ansiktet ner i det oljiga fabriksgolvet. Men kollegorna fortsatte att skratta och knuffa henne.

Det som började som ett skämt på en stor industriarbetsplats i Göteborg har nu lett till åtal mot två män, 25 och 37 år gamla.

Händelsen inträffade i november. Kvinnan hade tagit paus i jobbet då en manlig kollega tog tag i hennes händer som hon höll bakom ryggen. Hon försökte komma loss men han ropade på en annan kollega som enligt åtalet i Göteborgs tingsrätt på onsdagen hjälpte honom att bakbinda kvinnan.

"Jätteroligt" sade hon, men hann inte mer innan hon blev uppslängd på den enes axel. Mer buntband hämtades, kvinnans fötter bands ihop och hon hamnade med ansiktet i golvet. Hon uppges ha fått panik och försökte resa sig men knuffades flera gånger omkull.

Plötsligt såg hon blixtar, trodde att hon fotograferades och dolde ansiktet. Hon försökte åter sätta sig upp men har berättat att hon puttades en sista gång med orden "jag gillar dig bättre när du ligger ner".

Männen har i förhör sagt att de är ledsna och inte förstod hur illa hon tog vid sig. Åtalet gäller olaga frihetsberövande.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mötte knivman med stolpe – kan få medborgarskap

Svenska EU-politiker vägrar redovisa kvitton

Utöver en miljonlön får svenska EU-parlamentariker 700 000 kronor per år i "kontorsersättning". Men S, M, KD och SD vägrar redovisa hur pengarna har använts.

Börsen i Köpenhamn i lågor

Det brinner i den historiska byggnaden Börsen i Köpenhamn. Kraftiga flammor ses slå ut från byggnadens tak.

Byggföretaget får ny vd

Byggföretaget JM får en ny vd och koncernchef. Nuvarande vd Johan Skoglund kommer att gå i pension till sommaren och efterträds av Mikael Åslund, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Satellitbilder: Tredjedel av Gazas åkrar borta

Över en tredjedel av Gazas jordbruksmark har förstörts i kriget, enligt bilder tagna av FN:s satellitanalysorgan Unosat. Kostnaden för förödelsen i Gaza är hisnande.

Varningen: Betydande korallblekning pågår

Världen upplever nu betydande korallblekning, meddelar den amerikanska vädermyndigheten NOAA. Det är den andra stora korallblekningen på tio år.