Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Dissa din lärare på webben

Nyheter | 14/01/2009 22:45

Hylla eller dissa dina föreläsare och kurser på en ny sajt för studenter.

Nu behöver du inte längre lita på en gammal mossig syokonsulent. Gå i stället in på StudenterTyckerTill.se och låta andra studenter styra dina val. Sajten går nämligen ut på att studenter rankar sina tidigare kurser och föreläsare på en skala mellan 1 och 5. Lärare bedöms efter kriterier som utlärningsförmåga, kunskap och engagemang.

–StudenterTyckerTill.se ska ge studenter en mer sanningsenlig bild än den som lärosätena själva förmedlar. Dagens information som skolorna erbjuder liknar mer reklam, säger grundaren Mikael Ghebrehiwet i ett pressmeddelande.

Den lärare som får högst betyg av studenterna vinner priset "Månadens föreläsare" och intervjuas med bild på sajten. Samtidigt uppskattar inte alla intiativet. Lärare har hört av sig till Universitetslärarnas fackförbund och undrat hur man kan unvika att bli rankad.

Lena Birkelöf vid Umeås universitet blev betygsatt.

–Det var kul eftersom jag fick bra betyg, men det känns som om det blir väldigt ensidigt och inte så informativt. Egentligen tycker jag initiativet är bra, men det blir för mycket fokus på föreläsarna för även om de är viktiga är de inte allt, säger hon till SvD.

Johan Glans som en inspirerande föreläsare:

Skrivet av: