Carl-Philip ratar studentkorridor

- 11/01/2009, 08:42 -

Prins Carl-Philip vill tumma på att leva som en vanlig student.

Den eviga frågan alla ställer sig är om prins Carl-Philip kommer att gå över till nudeldiet och dammråttskorridorer. Men trots att han vill vara "som vilken annan student som helst" blir det i alla fall inget studentboende för prinsen när han nu flyttar till Skåne för att påbörja sina studier i Alnarp.

Nyheter24 har tidigare rapporterat om prinsens planer på att bli skåning. På måndag är det upprop för honom vid Sveriges Lantbruksuniversitet, SLU, i Alnarp. Precis som alla andra studenter behöver han någonstans att bo, och han har varit öppen med att han inte vill sticka ut, utan vara som alla andra.

– Allt är ju nytt för honom liksom för alla andra som börjar på måndag. Det är ganska mycket att ta in de första dagarna, ny miljö, nya kurser, lärare och kamrater, säger Anette Neldestam, informatör på SLU Alnarp, till Skånskan, enligt Sydsvenskan.

Angående boendet så ligger nog herrgården närmare till hands än studentkorridoren. Han har ordnat eget boende. Men det är i dagsläget oklart var.

– Jag vet att han ordnat boende själv och inte ska bo på Alnarp. Jag har ingen uppgift på var han ska bo någonstans, säger Annika Sönnerberg på hovets informationsavdelning till tidningen.

Prins Carl Philip kommer under våren att läsa kurser inom växtodling, teknik och skogsbruk vid SLU.

Skrivet av: