Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Skolupplopp över fiskpinne

Nyheter | 14/01/2009 10:01

Fiskpinnar och spenatplättar leder till bråk i finska skolor.

På högstadieskolan i finska Vandaforsen håller man hårt på reglerna. Varje elev får äta endast tre fiskpinnar. När en revolterande 13-åring tog en fiskpinne extra reagerade skolan med att ringa polisen.

Det hela började i skolans bespisning. Av någon anledning hamnade det fyra fiskpinnar på 13-åringens tallrik, något som fick husmor att rycka ut och kräva att han skulle lämna tillbaka en. När pojken vägrade tillkallades en lärare som slet tag i pojken med följden att han tappade brickan och alla fiskpinnar for i golvet.

När pojken, som menade att oredan inte var hans fel, vägrade plocka upp blev straffet att han inte fick någon mat.

När så även skolans kurator lade sig i fiskpinnehärvan urartade situationen totalt med upplopp i korridorerna och krossade fönster som följd. Skolans personal såg ingen annan utväg än att ringa polisen för att få ordning på kaoset.

– Jag har inte läst om just den här händelsen, men det överraskar inte. Fiskpinnar och spenatplättar är de mest klara fallen som det kan uppstå gräl kring, säger Airi Rintamäki, husmor på en annan finsk skola, till Hufvudstadsbladet.

Tänk vad en liten fiskpinne kan ställa till med.

Se ett klipp om fiskpinnens färd över jorden

Skrivet av: