Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nätsexköpare utpressad av bedragare

- 08/06/2010, 16:49 -

Stefan Gustavsson / SCANPIX

Utpressare skulle hänga ut sexköparen med hemlig film på nätet.

MALMÖ. En 44-årig man skulle köpa sex av två tonårsflickor han träffat på nätet. Men av sexköpet blev ingenting. I stället utpressades mannen flera gånger av en 28-årig man.

44-åringen hade bestämt träff med flickorna för att köpa sex för 4000 kronor men drog sig ur eftersom han tyckte de var för unga, skriver Sydsvenskan.

På väg till sin bil konfronterades han av en 28-årig man som sa sig ha filmat mötet och skulle polisanmäla mannen samt publicera filmen på nätet. Om han inte fick pengar vill säga.

44-åringen gav då mannen 220 euro på plats och sedan ytterligare 10 000 kronor. Men nästa dag kom nya krav. 44-åringe skulle betala 35 000 kronor, annars skulle mannens fru få vet vad som hänt. Då valde 44-åringen att gå till polisen.

28-åringen greps och åtalas nu för utpressning och försök till utpressning, skriver Sydsvenskan.

Han hävdar själv att hans utpressningsverksamhet pågått i tio år och att han inte tjänat några pengar på den. I stället har han skänkt pengarna till bland annat Bris och Röda Korset.

Den åtalade 28-åringen är tidigare känd av polisen i bedrägerisammanhang.