Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Konfirmationsledare misstänkt för sexuella övergrepp

- 09/06/2010, 19:53 -
Ledaren misstänks för att utnyttjat barn på ett konfirmationsläger. (OBS! personerna på bilden har inget samband med artikeln))

Ledaren misstänks för att utnyttjat barn på ett konfirmationsläger. (OBS! personerna på bilden har inget samband med artikeln))

Erhan Güner/SCANPIX

En ledare vid ett konfirmationsläger som anordnas av Svenska kyrkan har anmälts för sexuellt övergrepp av barn.

Polisen är mycket förtegen om ärendet men bekräftar att en anmälan togs emot förra veckan. Brottsrubriceringen är, tills vidare, utnyttjande av barn för sexuell posering.

– Vi har hållit förhör med målsägaren och nu är det upp till åklagaren att bestämma hur vi ska gå vidare, säger Anders Forsman, chef vid länskriminalen, till Norra Wermlands Tidning.

Enligt den ansvariga prästen vid församlingen har kyrkan kontrollerat innan att personer som anställs inte finns med i brottsregistret.

– Det handlar inte om en person som är anställd inom Svenska kyrkan utan om en frivillig ungdom. Vi har omedelbart skilt personen från ledaruppdraget och ser förstås mycket allvarligt på det inträffade, säger prästen, enligt NWT.