Stockholm

Därför fick Marklund sparken från TV4

Kallade fotografen för "din jävla fitta".


Läs mer

Enligt flera källor är det inte första gången som Liza Marklund, Unicef-ambassadören och försvararen av de mänskliga rättigheterna, trampat i klaveret för att hon modifierat sanningen.

Bernt Hermele, tevechef på Realtid, skriver att flera personer hört av sig till honom och berättat om uppståndelsen Marklund skapade under sin tid som dagchef på nyheterna. Ett jobb Liza Marklund fick av sin gode vän Jonas Gummesson.

Men tiden på TV4 fick ett abrupt slut. Marklund hamnade i en dispyt med TV4-fotografen Lovisa Kiwan Thuresson.

Thuresson var missnöjd över att hon inte fick reda på att hon skulle till en begravning under ett av hennes uppdrag eftersom hon då kunde ha anpassat klädseln därefter. Marklund tyckte inte att hon hade rätt att bli irriterad. Till slut tappade Liza Marklund fattningen och kallade Thuresson för "din jävla fitta".

Redan samma natt fick hon packa ihop sina saker. Jan Scherman hade helt enkelt köpt ut Marklund, skriver Bernt Hermele.

Hermele påstår dessutom att allting finns beskrivet i Marklunds första deckare, Sprängaren.

"Men i boken är verkligheten upp och nervänd; Marklund har bytt ut den kvinnliga fotografen mot en manlig fotograf och klädsnobb som tycker att han har för fina kläder för att behöva sticka ut på ett uppdrag. Och i boken får Marklunds alter ego, Annika Bengtzon, chefrredaktörens stöd.

Marklund skriver:

– Jag svor åt honom, sa Annika.

– Det var inte särskilt smart, sa chefredaktören. Om jag vore som du skulle jag be om ursäkt och komma med några konkreta tips till hur man bär sig åt."

Nyheter24 har försökt nå TV4-fotografen Lovisa Kiwan Thuresson för en kommentar.

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.