Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Minst en skadad vid derbybråk

Nyheter | 25/09/2008 06:59

En fördes till sjukhus med skallskador och över 70 personer omhändertogs.(TT)

En person fördes till sjukhus med skallskador och över 70 personer omhändertogs i Stockholm i samband med onsdagskvällens derbymatch mellan AIK och Djurgården på Råsunda i Solna.

Den första gruppen, på drygt 50 personer, omhändertogs vid bråk i Vasastan i Stockholm och den andra nere i tunnelbanan i Solna Centrum efter att matchen slutat.

Men slagsmålet blossade upp på nytt runt midnatt, denna gång på Norrmalmstorg, där ett 30-tal "herrar med rakade huvuden" gick lös på varandra men bland annat påkar.

Två skadade låg på marken, varav en medvetslös. Han fördes i ambulans till Södersjukhuset med skallskador. Den andra vägrade medverka i utredningen och hoppade in i en taxi, säger Mats Albertsson, förundersökningsledare vid Norrmalmspolisen.

Det var tidigt på torsdagsmorgonen oklart hur många som gripits i samband med bråket vid Norrmalmstorg, men tidigare under onsdagskvällen greps sju personer vid Råsunda och i Vasastan misstänkta för bland annat misshandel, våld mot tjänsteman och våldsamt upplopp.

Dessutom ringade polisen in ytterligare ett 50-tal bråkmakare vid tunnelbanan i Solna centrum efter matchen och transporterade dem från platsen.

Skrivet av: