Fredag 22 Okt
Stockholm

Pojke anhölls efter You Tubeklipp

En 16-årig pojke i Köping har anhållits för ett Youtube-klipp.(TT)

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En 16-årig pojke i Köping har anhållits för vapenbrott och framkallande av fara för annan. Åklagarens beslut föregicks av flera husrannsakningar föranledda av ett tips till polisen om ett filmklipp på videosajten You Tube.

– Det är riktigt att tre personer har hämtats till förhör under eftermiddagen. Två av dem, en 37-åring och en 42-åring, har släppts. En 16-åring har anhållits för olaga vapeninnehav, säger Håkan Nöjd, länsvakthavande vid polisen i Västmanland till TT.

Polisen slog under onsdagen till mot tre adresser i Köping och tog vapen i beslag. Håkan Nöjd vet inte hur många eller av vilken typ, men bekräftar att det rör sig om vapen som är licenspliktiga.

– Jag har inte sett videoklippet, men polisen har inlett en utredning om bland annat olaga vapeninnehav, säger han.

Inspektör Per Strömbäck vid polisen i Västmanland säger till Vestmanlands Läns Tidning att två av männen, däribland 16-åringen, finns på film på You Tube.

– I filmen gör 16-åringen uttalanden som lett till att han nu anhållits. Jag har inte sett den själv och kan inte säga om han poserar med vapen, säger han till tidningen.

Han kan inte säga om det finns någon koppling till skolmassakern i finska Kauhajoki, där 22-årige Matti Saari sköt ihjäl tio personer och sedan tog sitt eget liv.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela