Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Flera bränder i Södertälje

Nyheter | 20/01/2009 20:04

En kraftig brand utbröt vid två-tiden i natt i ett solarium i Södertälje.

En kraftig brand utbröt vid två-tiden natten till måndagen i ett solarium i Brunnsängs centrum. Boende i området evakuerades, men branden kunde begränsas till solariet och spreds inte vidare till centrumbyggnaden. Vid halv fyra-tiden var den släckt och lokalen ventilerad.

– Det är rätt unikt att det gick så bra, eftersom det brann rejält i början, säger Henrik Nyman, stabsbefäl på Södertörns brandförsvarsförbund, till TT.

Den som anmälde branden i solariet ska ha sett att en man kastat in en brandbomb eller liknande föremål i byggnaden före branden och att två personer har sprungit från platsen, enligt vakthavande befäl på Stockholmspolisens länskommunikationscentral.

Platsen spärrades av för en teknisk undersökning.

Två timmar tidigare utbröt en annan brand på Ica Maxi i Södertäljestadsdelen Geneta. Branden startade på två olika ställen i fastigheten. Sprinklersystemet gick i gång och dämpade branden, men hela byggnaden röksskadades, enligt räddningstjänsten.

En förundersökning om mordbrand har inletts.

Skrivet av: