Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mobbad elev får 80 000 i skadestånd

- 22/01/2009, 15:59 -

Skola kan bli betalningsskyldig.

Barn- och elevombudet kräver att Göteborgs kommun ska betala nästan 80 000 kronor i skadestånd till en före detta elev på gymnasieskolan YTC på Lindholmen.

Barn- och elevombudet (BEO) Lars Arrhenius anser att skolledningen för Yrkestekniskt centrum inte gjorde tillräckligt för att andra elever inte skulle fortsätta att verbalt kränka och frysa ut den drabbade eleven.

Redan första terminen i årskurs 1 slog eleven larm om att han inte trivdes i klassen och att han kände sig kränkt - i ord - och utstött av andra elever. Skolan började då agera, bland annat med en diskussion i klassen, men enligt eleven och hans mamma började kränkningarna och utfrysningen ganska snart igen och blev värre.

Lars Arrhenius tycker inte att skolan har gjort tillräckligt mycket för att förhindra mobbningen.

Därmed har YTC och ytterst Göteborgs kommun enligt BEO brutit mot lagen om förbud mot diskriminering och annan kränkande behandling av barn och elever. Därför kräver BEO nu att kommunen ska betala ett skadestånd på 79 200 kronor till eleven.

Kommunen har till och med 15 februari på sig att ta ställning till kravet på skadestånd skriver Göteborgs Posten.

Skrivet av: