Bank rånad i Torsås

Handelsbankens kontor i Torsås söder om Kalmar har utsatts för ett väpnat rån.


Handelsbankens kontor i Torsås söder om Kalmar har utsatts för ett väpnat rån. Enligt de första uppgifterna ska en ensam rånare ha kommit in och hotat sig till en okänd summa. Enlig polisen var rånaren troligen beväpnad med ett automatvapen. Han var dessutom maskerad med en rånarluva.

Efteråt försvann han från platsen i en röd Volvo 945. Vi vet att han kört E 22 i riktning mot Kalmar, säger Sven-Erik Karlsson, informationschef för polisen i Kalmar län.

Enligt Sveriges Radio Kalmar var bilen stulen i Blekinge.

Rånaren lämnade efter sig en kartong som det står skrivet "bomb" på. Banken och ett större område runt omkring har spärrats av. Personalen i banken har flyttats, och bombtekniker har beställts från Malmö.

Även kriminaltekniker är på väg för att undersöka fyndet.

Förhör pågår med vittnen till rånet. Larmet om rånet kom in några minuter före klockan 11.

Polisen meddelade senare på eftermiddagen att flyktbilen, en röd Volvo 945, har hittats i Gullabo som ligger cirka en mil sydväst om Torsås. Den kommer att genomgå teknisk undersökning.

Bombgruppen från Malmö har ännu inte kommit fram till Torsås för att undersöka den lådan märkt med ordet "bomb", som påträffats i banklokalen. Enligt polisen har bombgruppen en restid på cirka fyra timmar.

Med anledning av rånet har polisen i Kalmar öppnat en speciell tipstelefon.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

Kina skickar pandor till San Francisco

Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Ett urval av polisens arbete i trafiken under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.

Huawei får ta del av hemlig information

1 timme sedan
Regeringen har beslutat att det kinesiska telekombolaget Huawei ska få tillgång till hemlig information om svenska mobiloperatörer, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till Telekomnyheterna.

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

1 timme sedan
En svensk man i 40-årsåldern har begått mer än 15 brott i Trondheim i Norge den senaste tiden. Nu häktas han i fyra veckor, bland annat för grov skadegörelse av domkyrkan Nidarosdomen.

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"Trafikolycka i korsningen Grenvägen och Gränsvägen, Höllviken.", skriver polisen på sin hemsida.