Tisdag 30 Nov
Stockholm

Han jagas för att ha ofredat 38 barn

Polisen tror att det här kan vara den så kallade "Portmannen"
1 av 2
Polisen tror att det här kan vara den så kallade "Portmannen". Foto:
Polisen vädjar nu om tips från allmänheten.
2 av 2
Polisen vädjar nu om tips från allmänheten. Foto:

I över ett år har den så kallade "portmannen" gäckat polisen. Men nu kan han ha fastnat på bild.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Så beskrivs "Portmannen"

Man 25-30 år.

Smal till normal kroppsbyggnad.

Cirka 170 cm lång.

Ljusbrun hudfärg.

Kortklippt svart hår, eventuellt nyklippt.

Bruna ögon.

STOCKHOLM. Som Nyheter24 tidigare rapporterat om misstänks den så kallade "portmannen" för att ha ofredat över trettio barn i Stockholmsområdet.

Tillvägagångssättet följer samma mönster. Han säger till flickorna att han är kissnödig och ber barnet om koden till dörren. Därefter blottar han sig för dem, i vissa fall har han även rört vid barnen.

– Han riktar in sig mot flickor i åldern sju till tio år. Lyckligt nog har han ännu inte lyckats bli ensam med något barn, säger Torstein Norman, tillförordnad kriminalchef på Söderortspolisen till Aftonbladet.

Hittills har ingen vuxen sett mannen utan signalementet bygger bara på vad de utsatt barnen berättat. Men nu kan han alltså fastnat på övervakningsvideo.

Bildern togs den 5 juli efter det att två barn i Hässelby blivit indragna i en portuppgång. Enligt polisen kan mannen på bilderna vara den skyldige.

Polis vädjar nu om tips från allmänheten för att kunna identifiera mannen.

– Det här är en förälders värsta mardröm, att ens barn ska råka illa ut. Det borde vara mycket strängare straff för sådana som ger sig på barn, säger en pappa till ett av barnen som utsatts i sommar, till Aftonbladet.

Vet du något? Polisen har öppnat en särskild tipstelefon: 08–401 20 07. Öppen måndag-fredag 08-22 och lördag-söndag 09-17 till och med den 15 augusti 2010. Övrig tid hänvisas till 11414.

Kommentera
Kopiera länk
Dela