Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Polisanmälde parkeringsbot

Nyheter | 24/01/2009 17:03

Roger Wilde stämmer bevakningsfirman för bedrägeri.

UPPSALA. Det var vid 12-tiden under onsdagen som Roger Wilde hade handlat på Willys och precis skulle packa in varorna i bilen. Då upptäckte han en parkeringsbot på 350 kronor. Wilde hade bara parkerat i 25 minuter, vilket är långt ifrån de två timmar som man ska få stå gratis på parkeringen.

– Enligt P-boten skulle jag ha haft bilen stående där sedan 9.30 - alltså i nästan 2,5 timme. Men 9.30 satt jag och fikade med arbetskamraterna, jag har 15-20 vittnen på det, säger han till UNT.

En polisanmälan mot bevakningsfirman Pretectus bevakning AB gjordes snabbt och Wilde blev dagen efter uppringd av företaget. Företaget hävdade att boten makulerat på plats, något som enligt Wilde inte stämmer.

– P-vakten var fortfarande kvar när jag kom ut. Han sa åt mig att hålla käft och betala, berättar han till UNT.

Nu har boten dragits in, men Wilde har valt att gå vidare med sin polisanmälan.

– Det här är en principsak för mig, det handlar inte om pengar. Ska jag kunna fortsätta att handla på Willys utan att råka ut för det här? Jag vill att man skärper till sina rutiner så att det inte händer igen, menar han, enligt UNT.

Skrivet av: