Kvinna dog efter misskötsel

Den 88-åriga kvinnan avled till följd av misskötsel i vården.


BORÅS. Kvinnan led av både hjärtsvikt och njursvikt. Dessutom hade hon infekterade sår på benen. Sedan 2007 lades såren om av en sjuksköterska från kommunen.

88-årigen var vid flera tillfällen inlagd på Borås lasarett och behandlades också på ett korttidsboende. Sedan skrevs hon ut och fördes till sitt boende. Vid det laget hade benen läkt, men varade fortfarande.

Sköterskan besökte henne samma dag och uppgav att ett återbesök skulle göras dagen efter för att kontrollera såren. Enligt kvinnans brorson gjordes aldrig någon kontroll och kvinnan fick ingen hjälp förrän tre dagar sedan. Då var benen på nytt svullna och hon blev allt sämre.

Dagen efter fördes hon till sjukhus med misstänkt rosfeber, men hennes liv gick inte att rädda. Enligt uppgifter avled kvinnan till följd av de infekterade bensåren. Nu har sjuksköterskan anmälts av brorsonen till HSAN. Den medicinskt ansvariga sjuksköterskan i Borås, Anne-Marie Lidberg, vill inte uttala sig om händelsen.

– Det får avgöras av HSAN om sjuksköterskan har brustit. Jag kan inte gå händelserna i förväg, säger hon till GT.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Vanliga missen när du sparar åt ditt barn – ekonomen: "Svårt"

Åtalas för att ha uppmanat till självmord

Sedan en man blivit uthängd på en nätsajt som pedofil uppmanades han att ta livet av sig. Nu åtalas en kvinna i Kalmar för uppmaning till självmord, rapporterar P4 Kalmar.

Kunderna rasar på Arlas mjölkförpackningar: ”Bojkott”

Det fullständigt kokar i ett kommentarsfält på Arlas hemsida. Vad är det kunderna rasar på? Mjölkförpackningarna.

902 bolag utomlands får ut miljoner i svenska rut- och rotavdrag

De svenska skatteavdragen skulle skapa svenska jobb för städare och byggare. Men 67 miljoner kronor av de svenska skatteavdragen för hushållsnära tjänster går till renoveringar och hemstädning i Spanien, Frankrike och många andra länder istället.

Lerum: Polisen rapporterar om trafikolycka

"En cyklist och bilist är involverad i en olycka på Andersvägen/Nyebrostigen.", skriver polisen på sin hemsida.

Åtalet: Trump ville tysta ner och påverka valet

Fanns det en plan att "tysta" negativ rapportering om bland annat Donald Trumps otrohetsaffärer inför presidentvalet 2016? Åklagarsidan väntas hävda det när öppningsanföranden nu hålls i den historiska brottmålsrättegången mot expresidenten i New York.