Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Gammal kvinna övergavs i rullstol

- 13/03/2009, 17:11 -

Kvinnan fick sitta 24 timmar i sin rullstol innan misstaget upptäcktes.

VÄSTRA GÖTALAND. Den 80-åriga kvinnan bor ensam i en lägenhet och är halvsidigt förlamad. Dessutom lider hon av synskador.

För att ge kvinnan lite stimulans vistas hon två veckor på en korttidsboende och därefter två veckor i hemmet. När 80-åringen skulle hem från boendet skjutsade färdtjänsten hem henne och rullade ut rullstolen i köket.

– De tog av henne kappan och körde ut rullstolen i köket. Jag har fått reda på att någon brukar hänga på henne larmet runt halsen. Men denna gång gjordes inte detta, säger kvinnans dotter Carina Andreasson till GP.

80-åringen placerade utom räckhåll från telefonen och kunde inte förflytta sig själv. Där satt hon sedan i 24 timmar innan missen upptäcktes. Nu har en Lex Sarah-anmälan skickats till länsstyrelsen.

– Min mamma är helt klar, och hon är mycket noga med att inte anklaga någon för vad som har hänt. Hon vill helst inte tala om händelsen mer, menar Andreasson, enligt GP.

Skrivet av: