Barn skickades hem med benbrott

Frakturen upptäcktes först efter två dagar.


SUNDSVALL. Under onsdagen den 21 januari busade den tvåårige pojken med sin syster. Plötsligt ramlade han omkull och gjorde sig illa.

– Han skrek och grinade hysteriskt i 40 minuter. Så fort jag fick barnpassning åt flickan åkte jag till akuten för att få hjälp, skriver mamman i ett brev till Sundsvalls sjukhus, enligt Dagbladet.

Mamman och sonen fick vänta i cirka en timme innan en läkare skickade dem till röntgen. Men bara några minuter senare meddelade en sjuksköterska att pojken inte skulla röntgas.

– Läkaren meddelade att pojk en inte skulle röntgas. Hon hade samrått med sin erfarne handledare och han hävdade att ett barn inte kan bryta ett ben om man faller från golvhöjd, menar mamman.

I stället ombads hon ge tvååringen alvedon. Två dagar senare hade pojken fortfarande svåra smärtor i benet. Då skickades pojken till akuten, där man upptäckte ett spiralbrott på höger skenben.

– Jag tycker att min pojke lidit två dagar helt i onödan. Jag undrar hur en erfaren läkare kan göra bedömningen att benet inte är brutet, utan att undersöka barnet, säger hon, skriver Dagbladet.

Skrivet av:

Senaste nytt

Utdömda växlar försenar hundratals tåg

Flera döda i cyklon i Indien

Minst åtta människor har omkommit i stormar som drabbat staden Chennai på Indiens sydöstra kust, uppger polis på tisdagen.

Fackförbund i Danmark varslar mot Tesla

Danmarks största fackförbund varslar om konflikt med bilföretaget Tesla, skriver danska TV2.

Inrikesresor med flyget minskade

Flygresandet totalt ökade sammantaget något under november. Men en minskning i inrikesresandet med 6 procent jämfört med i fjol oroar Swedavia.

Utsläpp från fossila bränslen väntas öka globalt

Världens koldioxidutsläpp från fossila bränslen väntas öka med 1,1 procent i år, enligt en årlig rapport från Global Carbon Project. Ökningen syns främst från Kina och Indien samt den globala flygtrafiken, enligt forskarna.

Ny prognos – tre räntesänkningar nästa år

Lägre inflation och flera räntesänkningar. Danske Bank ser ljuset i konjunkturmörkret, och det relativt snart.