Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Två skidåkare vilse i hårt väder

- 25/01/2009, 22:36 -

Polis har kontakt med skidåkarna via mobiltelefon, men kan inte lokalisera dem.

SUNDSVALL. Minusgrader. Hårt väder. Och vilse i ingenmansland. Så ser det ut för två skidåkare som är vilse i trakterna av Medskogsbron, några kilometer söder om Sundsvall.

Polisen, räddningstjänsten och frivilliga privatpersoner letar fortfarande sent under natten mot måndag efter de båda skidåkarna i norrländska vinterskogarna.

Nyheter24 pratade vid halv två på måndagsmorgonen med polisen i Västernorrland.

– Ja, vi letar fortfarande, och har precis fått upp en räddningshelikopter, säger Henrei Max, vakthavande befäl vid polisen i Västernorrland till Nyheter24.

Hur mycket folk är ute och letar?

- Det är x antal polispatruller, och ett tiotal skotrar, plus ett antal frivilliga, och räddningstjänsten dessutom, så det är mycket folk ute, säger Max till Nyheter24.

Den 60-årige mannen och den 32-åriga kvinnan gav sig ut vid lunchtid på söndagen. Redan klockan 15.40 ringde de och uppgav att de gått vilse. Nästan sju timmar efter polis larmades har man fortfarande inte funnit skidåkarna.

60-åringen har dessutom hjärtproblem och är sannolikt också våt efter att ha gått ner sig i en bäck.

Polisen har kontakt via mobiltelefon. Polis och räddningstjänst har omfördelat resurser från hela länet och söker med hjälp av skotrar, hundförare och annan personal. Ljudsignaler och lysraketer avlossas för att försöka lokalisera de båda.

Har ni fortfarande kontakt med de två försvunna på mobiltelefon?

- Ja, till och från, men jag har inte pratat med dem själv, så vad de har sagt exakt har jag ingen aning om just nu, säger Henrei Max till Nyheter24.

Skrivet av: