Vårdare slängde åldring i golvet

En vårdare i Lund har polisanmälts för att ha misshandlat en av de boende. (TT)


En vårdare på Nibblegården i Lund har polisanmälts för att ha misshandlat en av de boende. I måndags slängde han en äldre vårdtagare i golvet i lunchrummet mitt framför ögonen på sina kollegor, skriver Sydsvenskan.

Nibblegården drivs av vårdföretaget Attendo Care, som för tillfället tagit in den regionala verksamhetschefen Eva Klang Vänerklint till Nibblegården för att komma tillrätta med de anmälningar som tidigare kommit in till kommunen.

Och nu råkade hon komma in i rummet just när misshandeln utspelade sig. Vårdaren blev av med jobbet och Eva Klang Vänerklint gjorde polisanmälan.

– Jag är snart rädd att lyfta på fler stenar. Men vi måste ha rätt inställning till de boende och jag är tillsatt för att få ordning på det här, säger hon till tidningen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Då kan bitcoinutbudet halveras

Polisen rapporterar om brand, Nacka

"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

1 timme sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

1 timme sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

1 timme sedan
Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.