Carolinfallet: 51-åringen var ensam

Den mordmisstänkte 51-åringen var ensam om att döda Carolin Stenvall, menar åklagaren.


GÄLLIVARE. Polis och åklagare utreder alla möjligheter för att klargöra vad som hände 29-åriga Carolin Stenvall den 12 september 2008. Måndagens förhör med 51-åringen gällde en handske och kriminalteknikernas analys visar att 51-åringen inte hade någon medhjälpare.

– Vi vill understryka att fyndet och/eller omständigheterna under vilket det påträffats inte innebär att någon misstanke om delaktighet i brottet föreligger beträffande annan person än den häktade mannen själv, säger förundersökningsledarna, enligt Västerbottens-Kuriren.

Den 51-årige man som misstänks för mord på Carolin, har erkänt att han dödat henne utan uppsåt.

Enligt åklagarna har det aldrig funnits någon konkret misstanke om att 51-åringen haft en medhjälpare i samband med mordet på Carolin. På den aktuella handsken hittades DNA från en annan man som hörts i utredningen och först vägrat lämna DNA-prov till polisen.

50-åringen står fast vid att han varit ensam och inget motsäger detta, enligt åklagarna som anser att omständigheterna kring handsken utretts färdigt.

– Vi kan nu lämna detta åt sidan, säger åklagare Ulrika Schönbeck till TT.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Explosion i Trelleborg

Avblåst strejkhot – men kan ändå påverka

1 timme sedan
Det blir inget av fackförbundet Kommunals varslade strejk på torsdagen – men flera verksamheter kommer ändå att påverkas, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Styrande partiet vinner i Kroatien

1 timme sedan
Det styrande konservativa partiet HDZ med premiärminister Andrej Plenkovic i spetsen vinner parlamentsvalet i Kroatien.

Explosion i trapphus i Göteborg

2 timmar sedan
En explosion har inträffat i trapphuset i ett flerfamiljshus i centrala Göteborg. Ingen person är skadad och de materiella skadorna beskrivs som små.

Nya amerikanska oljesanktioner mot Venezuela

igår 23:12
Bara ett halvår efter vissa lättnader drar USA åter åt den venezuelanska oljekranen.

Nu är mördarsniglarna tillbaka – ovanligt tidigt

igår 22:42
Redan i april har mördarsniglarna börjat dyka upp på flera platser, och enligt snigelexperten Ted von Proschwitz finns det mycket som talar för ett snigelår. Här får du veta hur du minimerar risken för sniglar i trädgården.