Rättspsyk färdig med 50-åringen

Den 50-årige man som erkänt att han dödat Carolin Stenvall är tillbaka i häktet efter den rättspsykiatriska undersökningen i Umeå.


LULEÅ. Den så kallade 50-åringen som bragt 29-åriga Carolin Stenvall om livet i september förra året har genomgått en rättspsykiatrisk undersökning i en månads tid.

– Han är nu tillbaka i häktet i Luleå. Ytterligare förhör kommer att hållas med den misstänkte, säger Roger Jönsson, talesman vid Luleåpolisen, till Piteå-Tidningen.

Utredarna vid rättspsykiatriska avdelningen vid Universitetssjukhuset i Umeå ska presentera ett yttrande från undersökningen av den mordmisstänkte.

Ännu saknas obduktionsresultat från Statens kriminaltekniska laboratorium (SKL) av Carolin Stenvalls kropp.

– Mycket talar för att vi kommer att behöva minst ytterligare två veckor på oss innan det är möjlighet att väcka åtal, säger kammaråklagare Ulrika Schönbeck.

Hon kommer tillsammans med kammaråklagare Anette Ölmbro att arbeta med den rättsmedicinska obduktionen och det rättsmedicinska yttrandet från Umeå.

Den 50-årige man som sitter häktat för mord, har erkänt att han dödat Carolin Stenvall, men utan uppsåt. Rättegången mot 50-åringen hålls förmodligen i mitten av februari vid tingsrätten i Gällivare.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!