Rättspsyk färdig med 50-åringen

Den 50-årige man som erkänt att han dödat Carolin Stenvall är tillbaka i häktet efter den rättspsykiatriska undersökningen i Umeå.


LULEÅ. Den så kallade 50-åringen som bragt 29-åriga Carolin Stenvall om livet i september förra året har genomgått en rättspsykiatrisk undersökning i en månads tid.

– Han är nu tillbaka i häktet i Luleå. Ytterligare förhör kommer att hållas med den misstänkte, säger Roger Jönsson, talesman vid Luleåpolisen, till Piteå-Tidningen.

Utredarna vid rättspsykiatriska avdelningen vid Universitetssjukhuset i Umeå ska presentera ett yttrande från undersökningen av den mordmisstänkte.

Ännu saknas obduktionsresultat från Statens kriminaltekniska laboratorium (SKL) av Carolin Stenvalls kropp.

– Mycket talar för att vi kommer att behöva minst ytterligare två veckor på oss innan det är möjlighet att väcka åtal, säger kammaråklagare Ulrika Schönbeck.

Hon kommer tillsammans med kammaråklagare Anette Ölmbro att arbeta med den rättsmedicinska obduktionen och det rättsmedicinska yttrandet från Umeå.

Den 50-årige man som sitter häktat för mord, har erkänt att han dödat Carolin Stenvall, men utan uppsåt. Rättegången mot 50-åringen hålls förmodligen i mitten av februari vid tingsrätten i Gällivare.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Ett urval av polisens arbete i trafiken under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.

Huawei får ta del av hemlig information

1 timme sedan
Regeringen har beslutat att det kinesiska telekombolaget Huawei ska få tillgång till hemlig information om svenska mobiloperatörer, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till Telekomnyheterna.

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

1 timme sedan
En svensk man i 40-årsåldern har begått mer än 15 brott i Trondheim i Norge den senaste tiden. Nu häktas han i fyra veckor, bland annat för grov skadegörelse av domkyrkan Nidarosdomen.