Carolinmördaren inte psykiskt sjuk

Han kan därmed dömas till fängelse.


Den 51-årige man som misstänks för mordet på 29-åriga Carolin Stenvall på en rastplats utanför Gällivare är inte psykiskt sjuk. Det visar den rättspsykiatriska undersökningen av honom som blev klar på onsdagen.

Enligt läkarna led mannen inte av en allvarlig psykisk störning när kvinnan mördades i september i fjol och inte heller under tiden han undersöktes.

Läkarna konstaterar att mannen inte är i behov av rättspsykiatrisk vård. Deras slutsatser innebär därmed att han kan dömas till fängelse om han åtalas och fälls för mordet.

Carolin försvann den 12 september på vägen mellan hemmet i Piteå och en arbetsintervju i Kiruna. På vägen skulle hon stanna i Gällivare och sova över hos några vänner men hon kom aldrig dit. I stället mördades hon på en rastplats.

Misstankarna riktades tidigt mot den 51-årige Gällivarebon. Han nekade först men erkände senare att han genom en olyckshändelse orsakat Carolin Stenvalls död.

Mannen säger att han och kvinnan hade bråkat om hans bilkörning och att han då knuffat henne så illa att hon slog huvudet i hans bils dragkrok och avled.

Han greps av panik och dumpade henne på en annan plats där han hävdar att han sköt ett skott genom hennes kropp, brände den och täckte den med löv.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

1 timme sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

1 timme sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

1 timme sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Polisen i Borås rapporterar om brand

1 timme sedan
"Det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Dalbogatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

1 timme sedan
Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.