Svar i Carolinfall om två veckor

Det rättsmedicinska yttrandet gällande den misstänkte mördaren är färdigt i slutet av januari.


GÄLLIVARE. I slutet av januari kommer det rättsmedicinska yttrandet gällande den 51-årige mannen, misstänks för mordet på Carolin Stenvall, att bli klart. Detta gäller också den tekniska utredningen, vilket innebär att åtal inte kommer att väckas förrän tidigast i mitten av februari.

Den rättspsykiatriska kliniken har fått anstånd med sitt yttrande till den 20 januari. Enligt ett pressmeddelande från polis och åklagare kommer deras utlåtande med all sannolikhet att omfattas av sekretess, med undantag för slutsatsen.

"När underlagen inkommer ska innehållet gås igenom och analyseras av åklagare. Därefter kommer ytterligare förhör att hållas med den misstänkte. Innan så skett kommer innehållet inte att offentliggöras eller kommenteras" står det i pressmeddelandet, enligt Kuriren.

Förundersökningen kommer att avslutas om man anser att svaren från rättsmedicin och SKL inte innebär att fallet måste utredas vidare. Den misstänkte kommer att informeras om resultatet, och först då kommer ett beslut i åtalsfrågan att fattas. Rättegången kommer att hållas i Gällivare.

Skrivet av:

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev