Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sverigedemokrat får sparken

Sverigedemokraterna

Nyheter | 12/10/2010 09:57

Marie-Louise Enderleit petades från sverigedemokraternas valsedel efter att ha uttryckt uppfattningen att invandrare som demonstrerat mot sd:s politik borde avrättas. Nu får hon dessutom sparken som personlig assistent.

TRELLEBORG. Marie-Louise Enderleit, som då var sverigedemokrat, tyckte till på Facebook: Invandrare borde avrättas.

Nu får hon sparken från kommunen, som hänvisar till oförenliga värderingar, uppger Trelleborgs Allehanda.

I 23 år har hon jobbat som personlig assistent inom kommunen.

Men nu har förtroendet brustit, menar arbetsgivaren.

– Jag har aldrig misskött jobbet, så jag visste ju vad det handlade om, säger hon till Trelleborgs Allehanda.

Urban Funck på kommunen menar att hennes värderingar inte går ihop med kommunens.

– Det är känt för oss vilka värderingar hon har gett uttryck för. Jag har konfronterat henne och hon säger att hon har gett uttryck för det. Det är inte förenligt med kommunens och socialförvaltningens värderingar. Vi har helt tappat förtroendet för henne på grund av hennes värderingar, säger Urban Funck till TA.

Den 24 september blev Marie-Louise Enderleit avstängd från sitt arbete och tre dagar senare kallades hon till ett möte med Urban Funck.

– Han tog upp det där med invandrarna, varför jag hade gjort det. Han hade med sig allt som skrivits om det. Jag sa att jag ångrar att jag gjorde det, men jag kan inte göra det ogjort. Han verkade inte så intresserad. Han tog upp att alla människor är lika och sådana saker. Och det var mycket frågor kring det här som är skrivet. Men då pratade vi inte avsked, säger Marie-Louise Enderleit till TA.

Ett par veckor senare kallades hon till ett nytt möte - och fick sparken.

– Ett avsked får inte ske på grund av en persons åsikter. Vi har ju åsiktsfrihet i vårt land, så åsikter får man ha, det lägger vi oss inte i som arbetsgivare. Det jag har tagit fasta på här är att hon har gett uttryck för värderingar som inte är förenliga med den värdegrund som Trelleborgs kommun har, säger Urban Funck till TA.