Fredag 23 Apr
Stockholm

"Hägglund borde ställa sin plats till förfogande"

Kd-ledaren uppmanas möjliggöra för någona annan att ta över.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Kristdemokraterna gjorde inget bra val och blev riksdagens minsta parti, enligt undersökningar räddade på grund av taktikröster snarare än sin egen popularitet. Något som lett till att allt fler ställer sig kritiska till partiledaren Göran Hägglund.

Och nu begär partikollegor att han ska ställa sin plats till förfogande.

– Jag tycker definitivt att han, precis som de partistyrelseledamöter som är aktuella för omval, på ett tydligt sätt ska ställa sin plats till förfogande. Jag vill att vi ska ha en öppen och ärlig diskussion kring hans namn och kring alla andras namn, säger Eva Johnsson, tidigare riksdagsledamot för kd och numera landstingspolitiker i Kronoberg, till Sveriges Radios Ekot.

Hon menar att Hägglund mycket väl kan bli återvald, men att han då får ett tydligt mandat i ryggen i stället för det sjudande missnöje som nu finns inom partiet. Dessutom vill hon att det blir tydligt vilka andra kandidater som finns.

Även Anders Bergsten, gruppledare för kd i Bollnäs, tycker att det behöver röras om i grytan. Han föreslår att hela partistyrelsen ställer sina platser till förfogande.

– Ett sådant förslag skulle kunna ge en nytändning till partiet, säger han till Ekot.

Kommentera
Kopiera länk
Dela