Fredag 18 Jun
Stockholm

Skandalpolitikern Hanna om fetmaskatt: "Jag är felciterad"

... Stefan Hanna (c) för att hon inte vill ha en fetmaskatt.
... Stefan Hanna (c) för att hon inte vill ha en fetmaskatt. Foto: Privat

Nu hävdar centerns kommunalråd i Uppsala att han är felciterad. Samtidigt tackar han för stödet och går till attack mot de allianspolitiker som kritiserat honom.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

UPPSALA. Kommunalrådet Stefan Hanna (c), som befinner sig utomlands, har gjort sig oanträffbar för media.

Men i bloggen går centerpartisten till motangrepp efter att hans kontroversiella blogginlägg om en särskild skatt på överviktiga, angrepp mot yttrandefriheten och krigsflyktingar från Balkan uppmärksammats.

Han tycks dessutom - felaktigt - tro att Uppsala har ett finansborgarråd. Den posten finns enbart i Stockholms stad.

Så här skriver Stefan Hanna:

– Det är skrattretande att UNT tydligen sökt Uppsalas finansborgarrad i frågan och frågat om de håller med. Nu skrattar jag igen! Tack för skratten!!!!

Han lägger också an moteld efter att flera allianskollegor i Uppsala kritiserat hans uttalanden i en artikel i Upsala Nya Tidning.

– Som kommunalråd bör man arbeta lite hårdare med hur man uttrycker sig, säger till exempel kristdemokraternas kommunalråd Ebba Busch till UNT.

"LAS MIN BLOGG!! Hur kan någon Alliansbroder eller syster säga att de inte håller med om att övervikt ar ett samhällsproblem(frågetecken). Hur kan någon Alliansbroder eller syster tycka att det är fel att vi skall övervaga politiska vägar för att försoka förbattra folkhälsan(fragetecken). Skärpning!!!", skriver Stefan Hanna.

Hanna hävdar också att Aftonbladet felciterat honom i den inledande artikeln om hans skatt på överviktiga.

– Jag vill framförallt tacka Aftonbladet som nu bevisat för mig att man inte skall tro det som star i tidningarna (tryckta eller pa nätet)! utan man skall alltid vara väldigt källkritisk. I Aftonbladets artikel om mina bloggkommentarer kopplat till samhällets överviktsproblem har dom ett inledande citat som inte ar mitt!! Jag undrar vems det är, skriver han i bloggen.

Det första citatet i artikeln är apropå fetmaskatten: ”Är inte det rimligt med tanke på att de utsätter det gemensamma systemet för mycket större påfrestningar?”

Kommentera
Kopiera länk
Dela