- Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

Ohly om Fas 3: "Reinfeldt har infört slavarbete"

Skarp kritik mot regeringens arbetslöshetspolitik.


På onsdagen var det dags för partiledardebatt i riksdagen, den sista för Maria Wetterstrand (mp) och Mona Sahlin (s). Och båda passade på att kritisera regeringen.

Maria Wetterstrand frågade bland annat varför regeringen inte längre ger Försäkringskassan i uppdrag att ta reda på hur de som utförsäkrats försörjer sig och frågade retoriskt om man ska sluta kolla hur många tåg som försenas också.

Mona Sahlin å sin sida uppmanade till blocköverskridande samarbete för att se till att sverigedemokraternas inflytande begränsades. Samtidigt kritiserade hon med kraft regeringens arbetsmarknadspolitik och den ökade utslagningen.

Hårdast i sitt angrepp på regeringen var dock vänsterpartiets Lars Ohly. Och det var framför allt de så kallade Fas 3-jobben, som Nyheter24 tidigare skrivit om, som upprörde vänsterledaren.

- Ni har infört slavarbete för 10000 i månaden där företag får 5000 i månaden bara för att de ställer fram en stol att sitta på, sa Ohly till Reinfeldt och pekade på att alliansen inte frångått bidragslinjen utan i stället riktat bidragen till företagen.

Men Fredrik Reinfeldt ifrågasatte i sin replik, utan att få något egentligt svar, vad alternativet till hans politik var.

Ett område där oppositionen inte längre har något samlat alternativ.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!