Jytte Guteland bloggar på Nyheter24.
1 av 2
Jytte Guteland bloggar på Nyheter24. - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
Håkan Juholt.
2 av 2
Håkan Juholt. - Foto: Tomas Oneborg / SvD / SCANPIX

SSU-basen: Förändra hela partiet Juholt

SSU:s förbundsordförande Jytte Guteland sågar den socialdemokratiska partikulturen och kräver förändring. – Vi är för nervösa och stänger in oss i enskilda rum i stället för att berätta för vad man står, säger hon till Nyheter24.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
Politikbloggar hos Nyheter24

SSU:s förbundsordförande Jytte Guteland och det kristdemokratiska stjärnskottet Caroline Szyber videobloggar fram till och med, under och efter sossekongressen där nye partiledaren ska utses.

Du hittar Gutelands blogg HÄR och Szybers HÄR.

Om nio dagar hålls socialdemokraternas partikongress då Håkan Juholt av allt att döma röstas fram till ny partiordförande.

Med anledning av kongressen bloggar SSU:s förbundsordförande Jytte GutelandNyheter24. Nu sågar Guteland det egna partiet.

– Det är något av en partikultur där man är nervös och stänger in sig i enskild rum i stället för att man öppet berättar vad man står, säger hon i sin blogg.

Efter det att Håkan Juholt presenterades som valberedningens första val till posten har han valt att inte framträda i media. Ett dåligt val, resonerar Guteland.

– Han skulle kunna skriva en artikel där han går igenom vad socialdemokraterna behöver förändra för att få ökat stöd, säger Guteland och fortsätter:

– Jag skulle vilja att han skriver mycket om jobben för jag tror att det är ett stort skäl till varför vi inte fick stöd.

Guteland vill också att Håkan Juholt begränsar tiden för hur länge en politiker kan sitta på en post.

– För att visa att man inte sitter att man inte sitter för evigt i riksdagen. Det betyder också att fler människor skulle få vara med och bestämma, säger hon i sin blogg.

/
/
/
/
/
/
/