1 av 2
- Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
Håkan Juholt är socialdemokraternas nya partiledare.
2 av 2
Håkan Juholt är socialdemokraternas nya partiledare. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Juholts flickvän dömd för bedrägeri

Åsa Lindgren lurade till sig 45 908 kronor. 2007 dömdes hon för bedrägeri och förlorade jobbet på Fritidsresor. – Jag sade till henne att det var otroligt dumt, att det var olagligt och att det kommer att få konsekvenser för ditt liv, men jag förlåter dig, säger Juholt om skandalen.


STOCKHOLM. Smekmånaden för socialdemokraternas nya partiledare Håkan Juholt blev bara ett par dagar lång. Nu avslöjar Dagens Industri att Juholts flickvän är dömd för bedrägeri.

Brotten ägde rum mellan juli 2005 till oktober 2006 när Åsa Lindgren jobbade på Fritidsresors flygbolag Tui Fly Nordic. I slutet av 2006 upptäckte arbetsgivaren att det fattades pengar.

Åsa Lindgren jobbade vid den här tidpunkten på reklamationsavdelningen. Vid elva tillfällen ska hon hittat på brev om ersättning, till exempel borttappad bagage, för att ta pengarna själv. Sammanlagt lurade Lindgren till sig 45 908 kronor.

När Lindgrens bedrägeri upptäcktes fick hon sparken. I polisförhör kan Lindgren inte svara på varför hon begick brotten.  

Jag har ingen möjlighet att besvara dina frågor. Jag är ingen offentlig person”, säger Åsa Lindgren till DI.

Men du har ju ställt upp på flera intervjuer. Varför har du inte varit öppen om detta?

– Jag har ingen möjlighet att besvara dina frågor, säger hon till DI.

Håkan Juholt säger på måndagseftermiddagen att han förlåtit sin flickvän.

– Min flickvän utgör inte på något sätt en del av den politiska makten. Hon har gjort ett brott och tagit konsekvenserna av detta och jag har förlåtit henne, säger Juholt till Expressen och fortsätter:

- Hon berättade detta för mig en bit in i vårt förhållande när vi precis börjat träffas. När detta uppdagades ringde hon mig direkt och frågade om jag kunde förlåta henne, om vi kunde bygga vidare på någonting tillsammans. Jag sade att du får ta konsekvenserna av det du gjort, du är en vuxen människa. Jag sade till henne att det var otroligt dumt, att det var olagligt och att det kommer att få konsekvenser för ditt liv, men jag förlåter dig, säger han.

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ryskt militärplan i krasch utanför Krim

Telia-anställd stal mobiler för 2,1 miljoner: "Systematiskt"

En före detta anställd på Telia stal hundratals telefoner till ett värde av 2,1 miljoner kronor. I ett mejl till Nyheter24 kommenterar nu Telia den före detta anställdas agerande.

Kryptokungen – från kändisvärlden till fängelse

Han byggde ett mångmiljardimperium och umgicks med politiska kändisar som Tony Blair och Bill Clinton. Det var en framgångssaga med bara ett fel – allting byggde på en rad lögner. Nu väntar 25 år i fängelse för Sam Bankman-Fried.

Deklaration 2024: Här är personerna Skatteverket kollar extra i år

Varje år gör Skatteverket riktade kontroller inom vissa områden. Har du koll på vilka privatpersoner som kollas extra i årets deklaration?

Borlänge: Polisen rapporterar om trafikolycka

"Två personbilar uppges ha kolliderat vid Domnarvsrondellen i Borlängen", skriver polisen på sin hemsida.

Nya kollektivavtal inom offentlig sektorn

Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) och Sobona har tecknat tre nya kollektivavtal inom den offentliga sektorn. Men Sveriges Lärare säger nej till budet – och Vårdförbundet ska få medling med arbetsgivarna.