Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Golarskandal skakar Lindesberg

- 16/02/2009, 08:20 -

Ett hagelgevärsdrama som förbryllat polisen är på väg att få sin lösning.

LINDESBERG. Den 41-åriga mannen trodde han var smart. Efter att ha hotat en 59-årig man och blivit avväpnad av den samma ringde han helt sonika till polisen och hävdade att det var han själv som blivit hotad.

Det hela tog sin början med att 59-åringen gav den yngre mannen en rejäl utskällning efter att denne köpt sprit åt en gravt alkoholiserad kamrat. Det fick 41-åringen att känna sig så kränkt att han gick hem efter hagelbössan för att under hot lära 59-åringen en läxa. Men det var helt enkelt inte 41-åringens dag. När han drog fram bössan reagerade 59-åringen snabbt och innan han visste ordet var han avväpnad och patronerna låg på marken.

Golare

Kanske var det förnedringen som fick 41-åringen att ta till det fula knepet att försöka sätta dit 59-åringen för det brott han själv begått. Först planterade han vapnet hemma hos den äldre mannen för att sedan ringa polisen med en falsk angivelse, uppger Nerikes Allehanda.

Polisen grep den 59-åringen och höll honom häktad i flera dagar innan sanningen uppdagades i takt med att vittnen intervjuades.

I fredags åtalades 41-åringen för olaga hot och grovt vapenbrott.

Skrivet av: