Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Gevärgalning sköt kvinna

Nyheter | 13/02/2009 10:45

Man i fönster sköt kvinna i halsen.

TORSBY. Det var en natt i september förra året som den 18-åriga kvinnan blev skjutsad med bil genom Torsby. Plötsligt känner hon en kraftig snärt mot halsen och hur blod börjar sippra ut. Chockad förstår hon att hon blivit skjuten.

I rasande fart tar sig sällskapet i bilen mot Torsby sjukhus där läkare konstaterar att hon har en luftgevärskula tre centimeter in i halsen.

Snabbt och effektivt polisarbete leder farbror blå till den lägenhet varifrån man misstänker att skottet kommit. Där befinner sig tre män som alla nekar kännedom om händelsen.

Dumpade bössan i sjön

Sömnlöshet och ett gnagande samvete får emellertid en av männen att ta kontakt med polisen redan följande morgon och erkänna händelsen. Han uppger att han avlossat skottet i frustration över att ha blivit störd av oväsen från gatan.

– Han erkände att det var han som sköt. Han mådde dåligt av händelsen. Han hade tänkt erkänna redan på kvällen, men blev skrämd av brottsrubriceringen, säger kammaråklagare Barbro Brännlund till Nya Wermlands-Tidning.

För polisen uppger den 30-åriga mannen att han i skydd av natten gjort sig av med bössan i en sjö – där den också återfinns.

Mannen riskerar nu fängelse.

Skrivet av: