Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nio män gripna för grova stölder

- 16/02/2009, 16:12 -

I dag greps nio personer i Göteborgsområdet misstänkta för grov stöld.

På måndagen greps nio personer, hemmahörande i Göteborgsområdet, misstänkta för grov stöld och häleri. Brotten ska ha begåtts i södra Sverige. Männen antas utgöra en del av ett större nätverk och är knutna till den organiserade brottsligheten och kriminella gäng.

Ytterligare nio män sitter sedan i november frihetsberövade. Dessa och ytterligare två personer som greps i förra veckan i Skåne, varav en är häktad, är föremål för utredningen som är ett led i polisens nationella arbete mot grov organiserad brottslighet.

Stölderna har skett på godsterminaler där ibland hela trailers har stulits. Främst är det byggvaror, hemelektronik, kapitalvaror och kläder som har stulits. Varorna har sedan transporterats bort i stulna lastbilar och truckar. Stölderna har varit noggrant planerade, enligt polisen. Sammanlagt är stöldgodset värt mångmiljonbelopp.

Skrivet av: